Mikael Passares stipendium 2017

Skapad: 2017-06-15. Ändrad: 2017-06-15

Mikael Passares stipendium 2017

Mikael Passares minnesfond har instiftat ett stipendium för att uppmärksamma elevers matematik­prestationer.
Det delas ut i samband med Kängurutävlingen.
I år har stipendiet tilldelats följande elever.

Ecolier

Alva Eliasson, Engelska skolan, Sundsvall
Lärare Jessica Blomqvist

Motivering
Alva är mycket duktig i matematik och har gjort en otrolig fin insats i Kängurutävlingen genom att uppnå maxpoäng. Hon tar inte bara stort ansvar för sin egen inlärning utan inspirerar även till andras. Med ett öga för detaljer visar hon god ledarskapsförmåga som hjälpsam klasskompis.

Ellen Lööw, Löddesnässkolan, Bjärred
Lärare Karin Hulten

Motivering
Ellen är jätteduktig i matematik och älskar utmaningar. Hon är en sann förebild och inspirerar sina klasskamrater. Hon utvecklas hela tiden och vill inte stanna upp, inte ens efter att hon nu fått alla rätt i Kängurutävlningen. Ellen använder olika möjligheter för att hitta rätta lösningen och kan sedan både skriftligt och muntligt redovisa lösningen på ett enkelt och elegant sätt. Hon lyssnar med respekt på sina kamrater och är omtyckt av alla.

Cadet

Gustav Sonesson, Ebba Petterssons privatskola, Västra Frölunda
Lärare Stefan Form

Motivering
Gustaf är mycket ambitiös, alltid positiv till nya utmaningar och har nu fått alla rätt i Kängurutävlingen. Han utvecklas ständigt och är en god förebild för sina klasskamrater.

Ville Lindgren, Vaksalaskolan, Uppsala
Lärare Annika Bengtsson

Motiveringen
Ville har gjort en utomordentligt god prestation i Kängurutävligen med korrekt svar på samtliga frågor. Har var den yngsta tävlanden i klassen Cadet men fick ändå högsta resultatet. Ville är en framstående matematikelev som i skolan redan arbetat med både matematik från årskurs 9 samt gymnasiets C-kurs detta år.

Benjamin

Kajsa Burman, Ebba Petterssons privatskola, Västra Frölunda
Lärare Pernilla Johansson

Motivering
Kajsa har en väldigt god matematisk förmåga, hon försöker hitta på alternativa lösningar och har fått det bästa resultatet i Kängurutävligen.

Daniel Tipple, Källängens skola
Lärare Oksana Kulatska

Motivering
Daniel visar ett stort intresse för matematik, hjälper sina klasskompisar och har nu uppnått utomordentligt fint resultat i Kängurutävlingen med 96 av 96 möjliga poäng.

Vi gratulerar stipendiaterna och deras lärare!

Stipendiet utdelas av Mikael Passares minnesfond.

Om Mikael Passares stipendium.